DOS VALENTS A LA TRANSPIRENAÏCA 2010.

Transpirenaica 2010, del u al sis de juny. David Masferrer i Miquel Pujol

Travessa dels pirineus amb sis jornades i majoritàriament pel pirineu francès, entrant per la Vall d'Aran a la penúltima etapa amb un total de 742 km.

1º Dia: San Sebastian-St Jean Pied de Port 118km 6h. Una etapa bastant trencacames i alhora molt maca de fer ja que hem passat per carreteres poc transitades i per impressionants boscos de fageda. Fem tres ports un d'ells l'Izpegui de 700 metres.
2º Dia: St Jean Pied de Port-Lurbe Larruns 120 km 5h 30m. Etapa tranquila llevat de l'últim port el Marie Blanc amb uns últims 4 km d'infern amb rampes de fins un 15%.
3º Dia: Larruns-Ste Marie de Campan 105km 6h. Etapa duríssima, primer l'Aubisque que s'ha fet més o menys bé i tot seguit el Tourmalet que es mereix tota la mala fama que té.Passem la nit a Ste Marie i la veritat es que només hi ha quatre cases.
4º Dia: Ste Marie de Campan-Vielha 95km. Aspin, Peyresurde i Portillon tres ports que fa que arribem a Vielha bastant cansats.
5º Dia: Vielha-Bellver de Cerdanya 158km 7h. Comencem aviat amb el port de la Bonaigua un cop som a dalt fem una baixada impressionant amb una carretera que sembla un circuit de Moto GP. Arribats a Sort i amb més calor iniciem el port del Cantó, que s'ens fa llarg, llarg... i fins a Bellver.
6ª Dia: Bellver de Cerdanya-Santa Coloma de Farners 148km. Últim dia que comença amb pluja, fem la Collada i sembla que el temps ens deixarà arribar a casa sense gaires problemes. Un cop a Ripoll passem per coll de Canes on tenim l'única punxada de roda de tota la sortida.

En definitiva una travessa molt aconsellable però que s'ha d'afrontar amb bones condicions físiques, del contrari serà un patiment continuu.

David Masferrer

No hay comentarios:

Publicar un comentario